illóverzum

DoTerra Deep Blue illóolaj

A doTerra Deep Blue illóolaj keveréke nyugtató hatásáról ismert, a mozgó- és mozgató szervrendszer legfőbb támogatója. Ma már egyre fiatalabb korban kezdődnek a különböző ízületi fájdalmak, izompanaszok, ám a DoTerra Deep Blue illóolaj segítségével a probléma szinte azonnal megszüntethető. Az alábbiakban megnézzük, miben rejlik elképesztő ereje!

A doTerra Deep Blue illóolaj összetevői

Az olaj mentolos, kámforos aromával rendelkezik, amelyet különböző összetevőinek köszönhet. Fő eleme a Wintergreen nevű növény, amelyet gyakran alkalmaznak ízületi fájdalmakra. Az olasz szalmagyopár – amely ugyancsak a Deep Blue részét képezi – alkalmas az öregedés jeleinek elfedésére, valamint a bőr egészségének védelmére.

A Blue Tansy nemcsak a testre, de az elmére is pozitívan hat, hiszen meleg illatú és nyugtató hatású. Az Ylang Ylang egy trópusi növény, amelyet helyileg alkalmazva egy nyugtató és pihentető érzéssel lehetünk gazdagabbak. Az Osmanthus (magyarul oszmantusz) alkalmas az irritáció csökkentésére, nem mellesleg az illata is csodálatos. A doTerra Deep Blue illóolajat ezen kívül kék kamilla, borsmenta, kámfor és gilisztaűző varádics is alkotja.

doTerra Deep Blue illóolaj

Az illóolaj hatásai

A doTerra Deep Blue illóolaj kiterjedt hatással bír az ízületekre és az izmokra, eredményét tulajdonképpen rögtön érezni lehet. Hosszú távú alkalmazása pedig tartósan képes megszüntetni a panaszokat.

Alkalmazása az alábbi esetekben javasolt:

  • reumás panaszok esetén,
  • azonnali fájdalomcsillapításra és hosszan tartó gyulladáscsökkentésre,
  • edzés előtti használatával a szervezet felkészíthető a fokozott igénybevételre,
  • edzés közben párologtatva élénkítő hatással bír,
  • edzés után ugyanakkor megnyugtatja, ellazítja az izmokat és hozzájárul a regenerálódáshoz,
  • masszázs során is jó szolgálatot tehet,
  • monitor előtt végzett munka esetén érdemes a kezeken, a nyakon és a vállakon is alkalmazni, hiszen képes megakadályozni az ülőmunka káros következményeit és oldani az izmok merevségét,
  • megfelelő növekedésben lévő gyerekek fájdalmainak enyhítésére hordozóolajjal keverve,
  • rándulás vagy ficam esetén is előnyös,
  • kompresszióként alkalmazható a gerinc mellett, illetve a reflexpontokon,
  • valamint keringésfokozó hatással is bír.

Az említetteken túl a doTerra Deep Blue illóolajat érdemes egy nagytakarítás, egy kimerítő munkanap, kertészkedés vagy bármilyen jelentős fizikai igénybevétel után is a bőrbe masszírozni, hiszen nyugtatja, lazítja az izmokat. Bárminemű fájdalom vagy kellemetlenség esetén a bőrbe juttatva szinte azonnali enyhülést tapasztalhatunk. Zúzódások, sérülések esetén is rendkívül hasznos, ugyanakkor nyílt sebbel közvetlenül nem érintkezhet!

Akit fejfájás vagy tarkófájdalom gyötör, masszírozza a terméket a vállába, a nyakába és a tarkójára is. A fájdalom csökkenésére szinte azonnal sor kerül majd. Sokak esetében a frontokra, időjárásváltozásokra is izom- és ízületi fájdalommal reagál a szervezet. Az ő esetükben is rendkívül hatásos lehet a doTerra Deep Blue illóolaj keverék alkalmazása.

Alacsony vérnyomás ellen is megfelelő, ugyanis segít a vértisztításban, a vérkeringés fokozásában. A doTerra Deep Blue illóolaj minden esetben képes a fájdalommentes mozgás biztosítására, érzelmi szinten pedig nyugtató hatásának köszönhetően alkalmas a harag és a düh kezelésére.

Alkalmazási módjai

Az olajon biztonsági kupak fedezhető fel, ez is bizonyítja, hogy belsőleges használata nem javasolt, sőt egyenesen tilos! A doTerra Deep Blue illóolaj keverék alkalmazható belélegezve, párologtatva, a bőrön közvetlenül, valamint hígítva is, ehhez érdemes natúr kókuszolajat használni.

A legegyszerűbb használati mód az automatikus belélegzés. Ennek során helyezzünk néhány cseppet a tenyérbe, masszírozzuk el, majd pedig lélegezzük be. Ha ennél különlegesebb élményre vágyunk, érdemes beszerezni egy doTerra párologtatót.

A doTerra által tervezett speciális párologtató előnye, hogy a hideg párologtatásnak köszönhetően az olajmolekulák abszolút épek maradnak, így terápiás minőségükből nem veszítenek semmit. A párologtatóba helyezzünk 3-5 csepp illóolajat, majd indítsuk el a gépet.

A doTerra Deep Blue illóolaja külsőleg, a bőrre juttatva is alkalmazható. A bőr testünk legnagyobb kiterjedésű szerve, amelynek feladata a külső hatások elleni védelem, a testhőmérséklet szabályozása és a különböző, egészségünket befolyásoló tényezők felismerése.  A bőrön való közvetlen alkalmazás előny, hogy pozitív hatásait szinte azonnal megtapasztalhatjuk.

Ugyanakkor ezzel kapcsolatban érdemes figyelni néhány dologra: a doTerra Deep Blue illóolaj alkalmazása érzékeny bőrűek esetén csak hígított formában tehető meg, elkerülve ezzel az esetleges irritációt. Az olaj hatásából így sem veszít majd, a hordozóolajnak hála pedig – ami a legtöbbször tiszta kókuszolaj – még jobban beszívódik a bőrbe. Gyerekek esetén a közvetlen alkalmazás nem ajánlott, hígítva azonban abszolút veszélytelen.

A hígítás felnőtteknél a következőképpen alakuljon: 3 csepp hordozóolajhoz adjunk 1 csepp esszenciális olajat. 5 év feletti gyerekek esetén 5 csepp kókuszolajhoz 1 csepp esszenciális olaj adagolása javasolt. Kisebb korú gyerekeknél 10 ml hordozóolajhoz szükséges illóolajat adni a gyerek korával arányos mértékben. Bőrön keresztül történő alkalmazás esetén a terápia 2-6 óránként ismételhető meg, de sürgős esetben akár 20 percenként is bevethető a doTerra Deep Blue illóolaja.

Egyéb tudnivalók az illóolaj használatával kapcsolatban

Áldott állapotban lévőknek vagy azoknak, akik orvosi kezelés alatt állnak, az aromaterápia megkezdése előtt érdemes kikérniük a szakorvos véleményét. A termék gyermekektől távol tartandó, hiszen lenyelni nem szabad. Nem juthat továbbá a belső fülbe és a test egyéb, érzékeny részeire vagy azokba sem. Mivel a termék fényérzékenységet okozhat, a használatot követő 12 órában érdemes elkerülni a nappal való közvetlen érintkezést.

Egy doTerra illóolaj új távlatokat nyithat a különböző testi-lelki problémák kezelésében. Különleges hatásának hála finoman, mégis eredményesen hat az érzelmeinkre és a szervezetünkre is. Érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket!

TOP 3

Legnépszerűbb bejegyzések

Illóolaj

DoTerra ZenGest olaj

Az emésztőrendszer egészséges működését a doTerra ZenGest esszenciális olajkeverék segíti a leginkább. Összetevőinek hála nemcsak akut has- és gyomorpanaszok esetén alkalmazható, rendszeres használatával ugyanis a puffadás, a görcs vagy a gyomorégés is nagy eséllyel megszüntethető, elkerülhető. Olyan problémák ezek, amelyekkel sokunknak rendszeresen szembe kell néznie, a doTerra ZenGest sokoldalúan használható illóolajával azonban ezek könnyűszerrel megszüntethetőek. Nézzük meg, milyen további előnyei vannak a használatának és hogyan érdemes alkalmazni!

Tovább olvasom »
Illóolaj

DoTerra Balance olaj

A doTerra Balance illóolaj-keverék egy 100% töménységű, minősített tisztaságú, terápiás jellegű esszenciális olajkeverék. Friss, fás illatával képes rendet teremteni a lélekben, ezért kiegyensúlyozó- vagy érzelmi egyensúly keveréknek is nevezik. A mindennapok olaja, amely jó közérzetet, békét és nyugalmat teremt minden helyzetben. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik tehát, amelyekre mindannyiunknak rendszeresen szüksége van. Nézzük meg, mit érdemes még tudni róla!

Tovább olvasom »
Illóolaj

doTerra On Guard illóolaj

A doTerra egyik leggyakrabban használt, legtöbbek által vásárolt terméke az On Guard névre keresztelt esszenciális olaj keverék. Hihetetlen népszerűségének oka, hogy egyszerre gyógyít és támogat, de a különböző betegségek kialakulásának megelőzésében is óriási szereppel bír. Immunerősítő és antioxidáns hatása páratlan. További előnyeiről, használatáról és a vele kapcsolatos egyéb tudnivalókról az alábbi cikkben értekezünk!

Tovább olvasom »