illóverzum

DoTerra Balance olaj

A doTerra Balance illóolaj-keverék egy 100% töménységű, minősített tisztaságú, terápiás jellegű esszenciális olajkeverék. Friss, fás illatával képes rendet teremteni a lélekben, ezért kiegyensúlyozó- vagy érzelmi egyensúly keveréknek is nevezik. A mindennapok olaja, amely jó közérzetet, békét és nyugalmat teremt minden helyzetben. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik tehát, amelyekre mindannyiunknak rendszeresen szüksége van. Nézzük meg, mit érdemes még tudni róla!

A doTerra Balance illóolaj-keverék alkotóelemei

A doTerra esszenciális olajkeverékeiről ismert, melyek jellemzője, hogy a különböző illóolajok erejét más természetes összetevőkkel kombinálják. Ennek eredményeként pedig az általuk kínált hatások hatványozottan jelentkeznek a felhasználóknál.

A doTerra Balance illóolaj fő alkotóeleme a lucfenyő, amelyet már az indiánok is használtak különböző egészségügyi- és spirituális célokra. Repertoárjukban még ma is jelen van, a test és a szellem harmóniájának helyreállítására nap mint nap alkalmazzák. A hofa, a kék varádics és a római kamilla – amelyek ugyancsak az olajkeverék alkotóelemei – óriási szereppel bírnak a különböző panaszok csillapításában. A tömjén pedig összhangot teremt az érzelmek között, képes kiegyensúlyozni azokat. A hatékonyság növeléséért a keverékhez frakcionált kókuszolaj is hozzáadásra került.

Ilyen panaszokra nyújt megoldást a doTerra Balance olaj

A doTerra Balance esszenciális olajkeverék megnyugtat, egyensúlyba hoz, emellett elvezet a maximális relaxáltság állapotába. Óriási szereppel bír a belső béke és harmónia megteremtésében, csökkenti a stresszt, támogatja a feloldódást, ezáltal pedig a nyugodt alváshoz is hozzájárul.

Szorongásoldó, hangulatjavító és görcsoldó tulajdonságokkal bír, felveszi a harcot a feszültség, a pánik és a depresszió ellen, alkalmas a harag, a düh, a túlpörgés, az instabil érzelmek, a hangulatingadozások, a gyász, a feszültség, az idegeskedés és a félelem kezelésére.

Számos betegséggel szemben is hatásos, így alkalmazható Parkinson kór, különböző autoimmun betegségek, porckorongsérv, ízületi nyáktömlő gyulladás, diabétesz esetén, de jól jön menopauza idején, sőt még akár kómás állapot alatt is.

Jótékony hatásai az előbbiekből is következően az alábbiak:

  • frissít, revitalizál és feltölt energiával,
  • hozzájárul a vér oxigénszintjének növeléséhez is, aminek következményeként nő a (sport)teljesítmény,
  • csillapítja a félelem, a gyász és a bánat érzését,
  • segít a különböző érzelmi elakadások oldásában,
  • a hangulatingadozások és a hiperaktivitás kezelésében is hatásos,
  • lehetővé teszi a teljes megújulást és a maximális regenerálódást,
  • önállóságra és kitartásra ösztönöz, stabilitást teremt,
  • szabályozza az anyagcserét.

Így használjuk az olajkeveréket!

A doTerra Balance illóolaj használatakor minden esetben be kell tartani a termékhez mellékelt használati utasításban foglaltakat. Használható közvetlenül külsőleg (topic) a bőrön és belélegezve, párologtatva is. Belsőleges fogyasztásra nem alkalmas.

Helyi felhasználás során az esszenciális olajkeverék kiválóan felszívódik majd, így hatása szinte azonnal érezhető. A felszívódás még tovább javítható, ha a bőrbe masszírozzuk. A nyak, a homlok, a halánték, a mellkas, az alhas, a karok, a lábfej és a fenék területére masszírozva élénkíthető a vérkeringés, így pedig a test további részeihez is gyorsan eljuthatnak majd az olaj jótékony hatásai.

Hordozóolaj (például kókuszolaj) használata javasolt fiatal vagy érzékeny bőrűek számára, a javasolt hígítási arány: 1 csepp illóolaj és 3 csepp hordozóolaj. Ilyen módon alkalmazva a felszívódás a különösen száraz vagy pihés bőrfelületen is elősegíthető. Érdemes kisebb adaggal (1-2 cseppel) kezdeni a használatot és szükség esetén 4-6 óránként megismételni a terápiát.

A tapasztalatok alapján a doTerra Balance illóolaja a leghatékonyabban a talpakon működik. Csepegtessük a talpakra, majd masszírozzuk a reflexpontokba. Hasonló hatást érhetünk el a csuklón, a szív fölött és a tarkón is.

Ha szeretnénk egyensúlyba hozni az agy jobb és bal agyféltekéjének működését, a bal kezünkre csepegtetett olajat masszírozzuk a jobb oldali halántékunkba, majd a műveletet ismételjük meg a másik oldalra is! Keresztbe tett kezekkel masszírozzuk az olajat az ellentétes oldali talpakba, ezzel ugyancsak hozzájárulhatunk a harmonikus agyműködés megteremtéséhez. Az olajat tilos alkalmazni repedezett, sérült bőrön, a szemek közvetlen közelében és a belső fülben!

A párologtatóba cseppentsünk 3-4 cseppet és élvezzük a laza, relaxált állapotot. Ez különösen jól jön például elalvás előtt. A doTerra Balance illóolaj alkalmazása egyéb, kreatív módokon is megvalósulhat. Adhatjuk például az esszenciális olajkeveréket hidratálókrémhez vagy testápolóhoz, helyezhetjük borogatásra, de egy pamutgolyóra csepegtetve az autó szellőzőjén keresztül is érezhetjük pozitív hatásait.

Hogy otthonunk hangulata nyugodt és békés legyen, az olaj és víz keverékét tegyük egy szórófejes flakonba, majd használjuk felülettisztító gyanánt vagy fújjuk le vele a bútorokotat, szőnyegeket, ágyneműket és az egyéb berendezési tárgyakat.  A szennyes ruhákhoz is adhatjuk vagy a vasalódeszkára is csepegtethetjük, mindig részesülve így áldásos hatásaiból. Fürdőzéshez kiválóan alkalmazható keserűsóval keverve. A doTerra Balance illóolaja ezáltal lehetőséget nyújt egy stresszűző, feszültségoldó forró fürdőn való részvételre is.

Figyelmeztetések az olajkeverék alkalmazásával kapcsolatban!

Ahogy minden doTerra esszenciális olajkeverék esetén, a Balance esetén is érdemes szót ejteni róla, hogy mire kell figyelni a használata során. Azon kívül, hogy a fül és a szem mellett az egyéb érzékeny területeket is érdemes elkerülni, ha külsőleg használjuk az olajat, fontos kiemelni, hogy várandósok, orvosi ellátás vagy ápolás alatt állók számára mindenképpen szükséges orvosuk véleményének kikérése az alkalmazás megkezdése előtt. Gyermekektől tartsuk elzárva, hiszen túl nagy mennyiségben alkalmazva ártalmas is lehet.

A doTerra Balance esszenciális olajkeverék aromatikusan és külsőleg alkalmazva számos jótékony hatást kínál. A lelki egyensúly és béke megteremtése által mindannyiunk életében fontos szerepet érdemel.

TOP 3

Legnépszerűbb bejegyzések

Illóolaj

DoTerra ZenGest olaj

Az emésztőrendszer egészséges működését a doTerra ZenGest esszenciális olajkeverék segíti a leginkább. Összetevőinek hála nemcsak akut has- és gyomorpanaszok esetén alkalmazható, rendszeres használatával ugyanis a puffadás, a görcs vagy a gyomorégés is nagy eséllyel megszüntethető, elkerülhető. Olyan problémák ezek, amelyekkel sokunknak rendszeresen szembe kell néznie, a doTerra ZenGest sokoldalúan használható illóolajával azonban ezek könnyűszerrel megszüntethetőek. Nézzük meg, milyen további előnyei vannak a használatának és hogyan érdemes alkalmazni!

Tovább olvasom »
Illóolaj

DoTerra Balance olaj

A doTerra Balance illóolaj-keverék egy 100% töménységű, minősített tisztaságú, terápiás jellegű esszenciális olajkeverék. Friss, fás illatával képes rendet teremteni a lélekben, ezért kiegyensúlyozó- vagy érzelmi egyensúly keveréknek is nevezik. A mindennapok olaja, amely jó közérzetet, békét és nyugalmat teremt minden helyzetben. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik tehát, amelyekre mindannyiunknak rendszeresen szüksége van. Nézzük meg, mit érdemes még tudni róla!

Tovább olvasom »
Illóolaj

doTerra On Guard illóolaj

A doTerra egyik leggyakrabban használt, legtöbbek által vásárolt terméke az On Guard névre keresztelt esszenciális olaj keverék. Hihetetlen népszerűségének oka, hogy egyszerre gyógyít és támogat, de a különböző betegségek kialakulásának megelőzésében is óriási szereppel bír. Immunerősítő és antioxidáns hatása páratlan. További előnyeiről, használatáról és a vele kapcsolatos egyéb tudnivalókról az alábbi cikkben értekezünk!

Tovább olvasom »